Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne z Szefem Kostasem, w wiosce Prinias

Warsztaty kulinarne na Krecie to świetna okazja do poznania ciekawych zakątków wyspy, od kuchni. Na naszych lekcjach gotowania, doświadczony szef kuchni i nasz przyjaciel, Kostas Perikos będzie zarażał uczestników swoją miłością do Krety, jej kultury, tradycji i kuchni oraz przekaże nam wiedzę i doświadczenie, zdobywane przez lata w swoim zawodzie. Realizując ten wspólny, kulinarny projekt pragniemy, aby wszyscy chętni i otwarci na nowe pomysły, poznawali naszą ukochaną Kretę od kuchni. Bo nic tak przecież nie zbliża i łączy ludzi, jak wspólne gotowanie i jedzenie. Zabierzemy Was w miejsce nietuzinkowe, wyjątkowe, niezwykle malownicze, gdzie można poobcować z lokalną społecznością, poznać Kretę prawdziwą, z daleka od komercyjnych i zatłoczonych kurortów wypoczynkowych. Odwiedzimy kreteńską wieś, gdzie można poczuć ten oryginalny, niepowtarzalny klimat wyspy, gdzie pachnie świeżymi ziołami, które sami nazbieramy by potem wykorzystać przy wspólnym gotowaniu. Nasze gotowanie odbywa się w miłej, rodzinnej atmosferze. Będziemy używać najlepszych, kreteńskich produktów najwyższej jakości, kreteńskiej oliwy z oliwek, świeżych warzyw od tutejszych rolników. Pod okiem super Szefa, stworzymy pyszne, kilkudaniowe, sezonowe menu by potem przy lokalnym winie pobiesiadować, posłuchać muzyki i kreteńskich opowieści. Bo, jak mawiał klasyk: dobrze jest jadać z Grekami, oni to potrafią.

  • Spotkanie z Szefem Kostasem w samym środku Krety- wiosce Prinias
  • Opowieści o kreteńskiej kuchni, ziołach, przepisach i tradycjach kulinarnych
  • Dwugodzinne warsztaty kulinarne z Szefem
  • Menu sezonowe ( n.p. dolmadakia, dakos, sałatka kreteńska, ziemniaczki pieczone, keftedakia, zapiekany ser, kiełbaski kreteńskie, briam, apaki, i inne)
  • Wspólny posiłek i degustacja wina przy stole, który samodzielnie przygotujemy
  • Polskojęzyczny serwis i obsługa
  • Transfer z i do hotelu (region Heraklion: Agia Pelagia do Hersonissos)
No items found.